2014. november 20., csütörtök

Száraz bőr kezelése a fűtési szezonban

A száraz bőr egy igen gyakori probléma, amely gyerekektől felnőttekig egyre több embert érint. Az őszi-téli időszakban az érzékeny bőr gyakori problémája a fokozott szárazság. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. Mit tehetünk hát a száraz bőr ellen?

A NatúrCentrum webáruház vásárlói visszajelzések alapján a Holt-tengeri sóból készült termékeket ajánlja a feszülő, húzódó, pikkelyesen hámló bőr esetén.

Ha Ön pikkelysömörben, ekcémában, aknétól, allergiás bőrkiütésektől, napallergiától, reumától szenved, tegyen próbát az érzékeny és száraz bőr kezelésére ajánlott Holt-tengeri só tartalmú krémünkkel.A legfontosabb elemek és nyomelemek, amit a Holt-tenger tartalmaz: Magnézium, Kálcium, Kálium, Nátrium, Stroncium, Litium-klorid, Bromid, Jodid, Cink, Réz, Mangán, Vas, Nikkel, Kobalt, Nikkel, Bárium, Molibdén, Bór, Rubidium. Ezek a Holt-tenger vizében más ásványokkal, például karbonátokkal együtt fordulnak elő és ennek köszönhető gyógyhatásuk is. A sós tengervíz jótékony hatással van a bőrbetegségek - ekcéma, pikkelysömör – és a reuma gyógyítására. Hatékony kiegészítés, ha a Holt-tengeri fürdősót is használja a készítmény mellé.

 http://www.naturcentrum.hu/holt-tengeri-so-krem-borbetegsegek-kezelesere-250-ml-t96125#ixzz3HdlyEUIe
Kádfürdő esetén 500g sót oldjunk fel forró vízben. Kerüljük a szappan használatát. Kb. 10-20 percig fürdőzzünk és utána tiszta vízzel zuhanyozzunk le.



 Kéz-, lábfürdő stb. esetén 250 g sót oldjunk fel 10 liter vízben. Aknés bőr vagy bőrállapot javítás esetén 250 g sót oldjunk fel 2 liter vízben, mártsunk egy kis törölközőt az oldatba és pár percre tegyük az arcunkra. Többször ismételjük meg a folyamatot, majd a végén tiszta vízzel mossuk meg az arcunkat. A legjobb eredmény elérése érdekében heti 2-3 alkalommal ismételjük meg az eljárást.

 http://www.naturcentrum.hu/holt-tengeri-furdoso-500g-t230947#ixzz3HdmCWSiG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése