2011. december 10., szombat

Miért jó a gyapjúágynemű?

1. Friss és fitt reggel a nyugodt, zavartalan éjszaka után, melyet a gyapjúszál hőmérsékletkiegyenlítő tulajdonsága garantál. Talán nem is sejti, milyen sok problémát okozhat egy rosszul megválasztott, nem "lélegző" ágynemű. Az alvás során egy ideig tűri testünk az egyre melegebb környezetet, majd levegőre vágyva megszabadul takarójától. Ez a hirtelen hőmérsékletváltozás stresszt idéz elő szervezetünkben, melynek azonnal érezhető hatása megfázás, illetve hosszú távon izületi gyulladás lehet. Ezzel szemben a gyapjú állandó, ideális hőmérsékletet biztosít testünk számára - nincs túlmelegedés, illetve lehűlő felületek - az éjszaka folyamán, így az alvás valóban pihentető és regeneráló.
2. Nincs többé csatakos ébredés az éjszaka közepén, mert a gyapjúszálak szerkezetüknél fogva hétszer több nedvességet (verejtéket) képesek felvenni bőrünkről, mint bármely más szál, majd a levegőbe továbbítják azt.
3. Üde, selymes bőr minden reggel, hiszen a bőr száraz, verejtékmentes az alvás ideje alatt, ezáltal intenzív és hatékony a bőrfelületen zajló méreg-kiválasztódási folyamat, s a gyapjúszálak természetes lanolintartalma - mely antibakteriális hatással bír - közömbösíti a szervezetből kilépő méreganyagokat. A lanolinos Naturhome gyapjúfelület továbbá javítja a bőr vérellátását, fájdalomcsillapító hatással bír, klinikai vizsgálatok igazolják jótékony hatását reumatikus és mozgásszervi megbetegedések esetén.
4. Tüsszögés-mentes tavasz, tiszta légutak egész évben, a Naturhome gyapjú antisztatikus, portaszító tulajdonságának köszönhetően. Ideális megoldás házipor, toll és atkaallergiában szenvedőknek. (Forrás: bioalvás.hu)

Nézze meg, milyen biogyapjú ágyneműket, párnákat és matracokat kínál a NatúrCentrum.hu webáruháza itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése