2012. február 10., péntek

Hogyan kezeljük a gyapjút?

Reméljük, Ön is azok közé tartozik, akik egészségüket tartják a legfontosabb beruházásnak, ezért beszerezték a NatúrCentrum.hu kínálatában szereplő merinó gyapjú ágybetéteket, párnákat. Következze most pár tipp a gyapjú kezelésével kapcsolatban:


Hogyan kezeljük, tisztítsuk a gyapjú ágynemű garnitúrákat?

Ezek a termékek szakszerű kezelés mellett hosszú ideig megőrzik jó tulajdonságaikat. Ennek érdekében a gyapjúból készült termékeket célszerű gyakran (legalább hetente) szellőztetni a friss levegőn. Szellőztetés után célszerű minden esetben kirázni őket. A valódi tiszta gyapjút az erős hő- és fényhatás károsítja, szilárdsága csökken, elveszíti fényét, ezért óvni kell a tűző naptól. Lehetőleg árnyékos helyen, sugárzó hőtől távol kell levegőztetni.

A gyapjú a pára és nedvesség hatására kitűnően regenerálódik, ezért időnként célszerű vizet permetezni rá, vagy nyirkos, párás időben kell szellőztetni. Az ágyneműt ki kell rázni, majd megszárítani.

A gyapjú ágyneműt lanolintartalma természetes módon védi a szennyeződésektől ezért ritkábban igényli a mosást az egyéb textiltermékeknél.

A használat kezdetekor előfordulhat szálhullás, ez később csökken. Ez nem tekinthető gyártási hibának, általában nyírási maradék következménye.

A gyapjúszál pikkelyes szerkezetű, ezért használat közben a hő, a mechanikai hatás, valamint mosás hatására nemezelődhet (a pikkelyszerkezet egymásba csúszik). Ez szintén természetes folyamat.


Mosási tanácsaink:

Bármennyire is részben öntisztuló a gyapjú, bármennyire is védjük, óvjuk a szennyeződésektől bizonyos időközönként célszerű kimosni gyajú ágynemű garnitúráinkat.

Ennek első lépése kell, hogy legyen a (bevarrt cimkén szereplő) kezelési útmutató tanulmányozása. Saját érdekében kizárólag azt a terméket mossa ki, amelynek útmutatója erre egyértelműen utal!

A gyapjú ágynemű garnitúrát, illetve annak darabjait kézzel, kézmeleg (30 fokos) vízben átnyomkodva gyapjú mosószer, vagy lanolintartalmú sampon használatával javasoljuk. E termékeket nem szabad hosszasan áztatni, vagy nedvesen állni hagyni. Hideg vízben történő öblítés után a garnitúra darabjait finoman nyomkodjuk ki, majd lehetőleg szabadban, árnyékos helyen szárítsuk meg.

A párna töltetét NEM SZABAD kimosni!!! (Forrás: gyapjumarket)

Gyapjú ágynemű garnitúráink megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre: NatúrCentrum.hu webshop.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése