2012. január 10., kedd

Ünnepek utáni méregtelenítés

Túl sok karácsonyi bejgli, mértéktelen pezsgőfogyasztás és még egy kis hideg kocsonya is... Ön is úgy érzi, hogy pukkadásig ette magát az ünnepek alatt? Ha igen, az új évet érdemes lehet egy könnyed méregtelenítő kúrával kezdeni! 
A méregtelenítés, vagyis böjt, lehet drasztikus és szigorú, de inkább válasszuk olyan formáját is, amely beleilleszthető mindennapjainkba, és amelyet áldozatok nélkül – egy kis figyelemmel – akár egész évben megtarthatunk.

Az egynapos böjtök tulajdonképpen nem igényelnek semmiféle felkészülést, és könnyen megvalósíthatók. A hétvégi ebédek és vacsorák után miért is ne tarthatnánk heti rendszerességgel hétfői böjtnapot? Így aztán kitisztulva, könnyedebben indulhatunk neki a hétnek. Pár egynapos böjt:

Gyümölcsnap
-
A nap folyamán másfél kiló friss gyümölcsöt együnk, lehet vegyesen is, a vacsorához családunknak készítsünk gyümölcssalátát!

Nyerskoszt-nap
-
Ne ijedjünk meg, nem olyan félelmetes. Hiszen egész nap gyümölcsöt és salátát eszünk majd. Reggelire gyümölcssalátát vagy akár müzlit, délben és este reszelt vagy felaprított zöldségekből összeállított salátát kevés olajjal, citrommal és fűszerekkel ízesítve.

Rizsnap
-
Főzzünk meg egy nagyobb adag barnarizst, amit különféle módon ízesítve egész nap eszegetünk majd. Ha édesen kívánjuk, keverjünk hozzá párolt almát vagy mézet, esetleg mazsolát, fahéjat. Ha sósan ennénk, adjunk hozzá egy kevés párolt paradicsomot vagy reszelt répát, zellert, ízesítsük apróra vágott petrzselyemmel, snidlinggel. Családtagjainknak ez akár köretként szolgálhat egy szelet hal vagy hús mellé.

Szervezetünk méregtelenítését támogassuk sok folyadékkal (szénsavmentes, cukormentes italokat, lehetőleg vizet, gyógyteákat fogyasszunk!) és természetes magvakkal. A NatúrCentrum.hu oldalon speciális, rostban gazdag őrlemények gazdag választéka várja az érdeklődőket. Tekintse meg kínálatunkat a webáruházban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése