2012. január 3., kedd

Visszér tünetei és kezelése

visszér gyűjtőnév, mely egy érfajtát takar, de visszérnek nevezzük azokat az ereket is, melyek annyira kitágultak, hogy már szabad szemmel is láthatóak, olykor kitüremkedő kék vonalakat, csíkokat okoznak az ember testén – általában a lábán.


visszér tünetei sajnos elég későn jelentkeznek ahhoz, hogy rögtön mindenki felismerje a betegséget. És mert a betegséget elég sokan kínosnak érzik, le is tagadják a létezését. Miért? Mert a visszér a csodaszép lábak mumusa.


Tünetei

A legjellegzetesebb tünetei az alábbiak:
  • Elnehezedő, fáradt lábak.
  • Zsibbadás a lábfejben vagy akár az egész lábszárban.
  • Viszketés.
  • A bőr részleges vagy teljes elhalása mentén kialakult viszketés vagy fekélyesedés.
  • Éjszakai lábgörcsök.
Ha a tüneteket nagyon hamar észreveszed, akkor segíthetsz rajtuk úgy, hogy változtatsz életmódodon. A visszér legjobb barátja az ülőmunka. Ha tehát irodai, egyhelyben ücsörgős munkád van, akkor minimum óránként állj fel, és mozgasd, masszírozd meg a lábaidat, vagy ha teheted, egész nap legyenek felpolcolva, ne lógasd őket. Iktass be sportot mindennapjaidba

            A gyógyszeres kezelésnél eggyel komolyabb kezelést jelentenek az injekciók,        melyekért mindig el kell menned az orvoshoz, hogy ő beadja neked.

          Ha pedig már egyik sem elegendő, akkor jöhet a visszérműtét.

Azt azonban nem árt tudnod, hogy a visszér nagyon hűséges, ha már egyszer problémád volt vele, szinte biztos, hogy újra felbukkan az életedben.
Visszérkrém  vásárolható: http://naturcentrum.hu      webáruházban

Vadgesztenye és szőlőlevél zselé: Lábápoló gél - megkönnyebbülés a nehéz lábaknak. Visszérproblémák esetén ez a gyógyhatású krém a megfelelő megoldás... Gyógyír a fájó, fáradt, visszeres, görcsös, gyenge keringésű lábaknak!
250 ml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése